Granturi Europene

Știință și tehnologie

Cercetare și inovare – Orizont 2020

Co-fond pe “One Health” (zoonoze – amenințări emergente)

Boli  sau infecții, care sunt în mod natural transmise  direct sau indirect între animale și om (zoonoze), constituie riscuri majore pentru sănătatea publică. Zoonozele au un impact social și financiar semnificativ în special atunci când se ajunge toxiinfecții alimentare.

Orizont 2020 este cel mai mare program de cercetare și inovare al UE, cu aproape 80 de miliarde € din fondurile disponibile peste 7 ani (2014 până în 2020) – pe lângă investițiile private pe care acești bani le vor atrage. Acest program promite mai multe descoperiri si premiere mondiale prin aducerea de idei de la laborator pe piață.
Orizont 2020 este instrumentul financiar care pune în aplicare Innovation Union , o inițiativă emblematică Europa 2020, menită să asigure competitivitatea globală a Europei.
Grantul oferă finanțare în următoarele domenii: Agricultură și silvicultură, Resursele acvatice, Industriile bio, Biotehnologie, Energie, Mediu și politici climatice, Produse alimentare si Dietă sanatoasă, Finanțarea cercetătorilor , Sănătate, Cercetare și inovare în domeniul TIC, Inovaţie, Cooperare internațională, Parteneriate cu industria și statele membre, Materii prime, Infrastructurile de cercetare, Securitate, IMM-uri, Științe sociale și umaniste, Societate, Spaţiu, Transport.

Data limită: 14/02/2017

Numar: SFS-36-2017

Link către Ghidul de finanțare

Link către proiect

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *