Granturi Europene

Știință și tehnologie

Cercetare și inovare – Orizont 2020

 

În fiecare an, aproximativ 213 milioane de femei rămân gravide și 140 de milioane de nou-născuți sunt născuți. Cu toate acestea, multe dintre femei și sugari nu primesc îngrijiri sau îngrijiri corespunzătoare. Accesul la îngrijirea de calitate, în timpul și după sarcină, este esențial pentru asigurarea unei bune sănătăți materne și a dezvoltării timpurii favorabile a copilului.

Propunerile ar trebui să se concentreze asupra cercetării de punere în aplicare a îmbunătățirea sănătății mamei și a copilului, cu accent pe primele “1000 de zile” de la sarcină până la vârsta de doi ani. Această cercetare poate avea loc fie în țări cu venituri ridicate, fie în țări cu venituri mici și mijlocii, fie într-o combinație a acestora.

Orizont 2020 este cel mai mare program de cercetare și inovare al UE, cu aproape 80 de miliarde € din fondurile disponibile peste 7 ani (2014 până în 2020) – pe lângă investițiile private pe care acești bani le vor atrage. Acest program promite mai multe descoperiri si premiere mondiale prin aducerea de idei de la laborator pe piață.
Orizont 2020 este instrumentul financiar care pune în aplicare Innovation Union , o inițiativă emblematică Europa 2020, menită să asigure competitivitatea globală a Europei.
Grantul oferă finanțare în următoarele domenii: Agricultură și silvicultură, Resursele acvatice, Industriile bio, Biotehnologie, Energie, Mediu și politici climatice, Produse alimentare si Dietă sanatoasă, Finanțarea cercetătorilor , Sănătate, Cercetare și inovare în domeniul TIC, Inovaţie, Cooperare internațională, Parteneriate cu industria și statele membre, Materii prime, Infrastructurile de cercetare, Securitate, IMM-uri, Științe sociale și umaniste, Societate, Spaţiu, Transport.

Data limită:  02 octombrie 2018

Număr apel : SC1-BHC-19-2019

Link către Ghidul de finanțare

Link către proiect

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *