Granturi Europene

Multe tulburări complexe reprezintă o provocare pentru identificarea celor mai eficiente intervenții terapeutice deoarece terapiile curente vizează adesea aspecte specifice unei boli, fără a obține un control complet sau cele mai bune rezultate posibile pentru pacienți.

Cercetarea trebuie să vizeze înțelegerea la nivel de sistem a fiziopatologiei unei tulburări la grupuri de pacienți care răspund bine sau prost la anumite terapii și dezvoltă în continuare terapii combinatoriale adaptate nevoilor indivizilor sau grupurilor de pacienți stratificați.

Proiectele ar trebui să se concentreze asupra terapiilor deja disponibile și / sau autorizate și să aibă acces la probe biobanc standardizate derivate din studii clinice retrospective sau în curs de desfășurare.

Orizont 2020 este cel mai mare program de cercetare și inovare al UE, cu aproape 80 de miliarde € din fondurile disponibile peste 7 ani (2014 până în 2020) – pe lângă investițiile private pe care acești bani le vor atrage. Acest program promite mai multe descoperiri si premiere mondiale prin aducerea de idei de la laborator pe piață.
Orizont 2020 este instrumentul financiar care pune în aplicare Innovation Union , o inițiativă emblematică Europa 2020, menită să asigure competitivitatea globală a Europei.
Grantul oferă finanțare în următoarele domenii: Agricultură și silvicultură, Resursele acvatice, Industriile bio, Biotehnologie, Energie, Mediu și politici climatice, Produse alimentare si Dietă sanatoasă, Finanțarea cercetătorilor , Sănătate, Cercetare și inovare în domeniul TIC, Inovaţie, Cooperare internațională, Parteneriate cu industria și statele membre, Materii prime, Infrastructurile de cercetare, Securitate, IMM-uri, Științe sociale și umaniste, Societate, Spaţiu, Transport.

Data limită:  16 aprilie 2019

Număr apel : SC1-BHC-02-2019

Link către proiect

Link către Ghidul de finanțare

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *