Granturi Europene

Uniunea Europeană gestionează direct aproximativ 24% din fondurile europene reprezentând 35 de miliarde de euro anual. Sumele sunt distribuite sub formă de:

Granturi pentru programe spciale în relație cu politicile europene, ca urmare a unui anunț public sau apel de proiecte. Sumele sunt parțial acoperite din bugetul UE, parțial din alte surse.

Contractele sunt inițiate de instituțiile europene pentru a cumpăra servicii, bunuri sau prestații de care au nevoie pentru operațiunile sale – precum studii, traininguri, organizarea de conferințe sau echipament IT. Contractele sunt acordate pe bază de licitații.

victor negrescu granturi europeneÎntrucât numărul de beneficiari români ai granturilor și contractelor europene este redus, Ministrul delegat pentru Afaceri Europene Victor Negrescu (foto stânga) a inițiat și lansat platforma www.granturieuropene.ro prin care toți cei interesați – administrații publice, agenți economici, ONGuri, agenții media sau simpli cetățeni – să poată beneficia de o primă sursă de informație utilă în limba română despre aceste oportunități.