Granturi Europene

 

În majoritatea țărilor europene, absențele de la locul de muncă și pensionarea anticipată din cauza bolilor psihice au crescut în ultimii ani [1] . Condițiile de sănătate mintală, cum ar fi depresia, anxietatea și stresul, reprezintă costuri financiare substanțiale pentru angajatori și angajați, precum și o pierdere semnificativă pentru societate în ansamblu. O estimare la nivelul UE a costurilor totale, a costurilor directe de sănătate și a productivității pierdute este de peste 450 de miliarde de euro pe an.

Propunerile de proiecte ar trebui să se bazeze pe cunoștințele existente, dar ar putea merge dincolo de acestea. Trebuie abordate co-morbiditățile în sănătatea mentală și / sau fizică. Cercetarea ar trebui să fie multidisciplinară, inclusiv științele sociale și umaniste. Este important să se țină seama de stigmatizarea stării de sănătate mintală, precum și de alți factori sociali și culturali care pot fi relevanți pentru îmbunătățirea mediului de lucru.

Orizont 2020 este cel mai mare program de cercetare și inovare al UE, cu aproape 80 de miliarde € din fondurile disponibile peste 7 ani (2014 până în 2020) – pe lângă investițiile private pe care acești bani le vor atrage. Acest program promite mai multe descoperiri si premiere mondiale prin aducerea de idei de la laborator pe piață.
Orizont 2020 este instrumentul financiar care pune în aplicare Innovation Union , o inițiativă emblematică Europa 2020, menită să asigure competitivitatea globală a Europei.
Grantul oferă finanțare în următoarele domenii: Agricultură și silvicultură, Resursele acvatice, Industriile bio, Biotehnologie, Energie, Mediu și politici climatice, Produse alimentare si Dietă sanatoasă, Finanțarea cercetătorilor , Sănătate, Cercetare și inovare în domeniul TIC, Inovaţie, Cooperare internațională, Parteneriate cu industria și statele membre, Materii prime, Infrastructurile de cercetare, Securitate, IMM-uri, Științe sociale și umaniste, Societate, Spaţiu, Transport.

Data limită depunere:  16 aprilie 2019

Număr apel : SC1-BHC-22-2019

 

Link către proiect

Link către Ghidul de finanțare

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *